CCS of CTS

CCS of CTS

 

Dat de industrie en ieder individu probeert minder CO2 uit te stoten, is een loflijk streven. Maar dat lukt zelden voor 100%. Om de resterende CO2 via CCS op te slaan is onderhand wel achterhaald als duur en het resultaat is twijfelachtig. VEK, vergoeding voor extra kosten, kost geld, maar lost niets op.Sla de CO2 bovengronds op. Dat is goedkoop en veel beter voor het milieu. CTS, Carbon by Transmission to Storage is de kreet dat het enige doeltreffende middel verwoordt.
Met CTS is Stichting Barbarugo al in 2012 mee begonnen. Al duizenden tonnen CO2 is opgeslagen als biomassa, als snelgroeiend bamboe. Nederland stoot jaarlijks 180 Mton CO2 uit. Dat kan allemaal gecompenseerd worden door bamboe. Dan is Nederland CO2 neutraal en voldoet aan Parijs COP21 en Bonn COP23.

Hebt u invloed op mensen in de regering? Vertel het hen dat CTS in bamboe veel goedkoper is dan al die milieusubsidies die ze thans rondstrooien, dat zij dan veel geld overhouden voor zorg, sociale woningbouw, onderwijs, fundamenteel onderzoek naar nieuwe energiebronnen en geld voor de drie JSF’s.

In plaats van de 5 miljard dat door het Planbureau voor Leefomgeving is berekend om aan COP21 te kunnen voldoen, kost CTS minder dan 1 miljard euro. In plaats van dat PBL pas in 2050 zijn doel bereikt, kan dankzij CTS COP21 in 2030 gerealiseerd zijn. U kunt dit lezen in t. Zie  ghanakaderhulp.wordpress.com/

Hebt u invloed op de regering, op fondsen en goede-doelen-stichtingen, weet dan dat met de opbrengst van CTS de bamboes geplant worden als werkgelegenheidsproject in de kale onvruchtbare savannes van Noord-Ghana. U bestrijdt daarmee droogte, honger en armoe.

Hebt u op niemand invloed, doneer dan zelf. Klik op  . Zie  ghanakaderhulp.wordpress.com/doneren
Hoe dan ook, doe wat, anders gebeuren er dingen waarover niet goed is nagedacht.

Meer info vindt u op https://ghanakaderhulp.wordpress.com/barbarugo-persbericht/

 

 

Advertenties