Achtergrond

ghana-political-map[1]Hoezo kaderhulp?

Tijdens mijn reis door  Ghana heb ik, Ruud Goedknegt, samen met zes anderen, veel projecten bezocht die door toedoen van gulle gevers en allerlei vrijwilligers in stand worden gehouden. In Accra waren we bij de opening van een nieuwe basisschool, gefinancierd door EduCareAfrika en waren we uitgenodigd bij een school gesteund door Kwame. We brachten ook een bezoek aan diverse bedrijven die door Ghanezen gemanaged worden en aan andere die geleid worden door Nederlanders. Er waren er heel wat die hun hart aan Ghana verpand hebben.

Deze reis heeft mij aan het denken gezet. Ghana heeft de potentie een leidende rol in Afrika te spelen. Ghana kan het voedselreservoir voor hongerend Afrika worden. Maar dat gebeurt niet door schattige arme kindertjes eten en kleertjes te geven. Daar is meer voor nodig: KADER.

In deze weblog ontmoet u Ruud Goedknegt in zijn poging om het vrijwilligerswerk in Ghana meer diepgang te geven. Hij wil in contact treden met alle ruim honderd organisaties van vrijwilligers om te zien of hun doelstellingen kunnen worden uitgebreid met het vormen van kader. Reeds aanwezige kader kunnen we hulp bieden zodat zij efficiënter kunnen werken. Ik ben gestart met de door Gouda opgerichte afvalverwerking wat grootser op te zetten. Dat is me helaas niet gelukt. In overleg met de Ghanese regering ben ik toen begonnen met het bamboeproject. We moeten ons realiseren dat het doel is ons zelf overbodig te maken. Uiteindelijk zullen Ghanezen hun land zelfstandig moeten ontplooien zonder hulp van buiten af.

Lees de volgende pagina’s. Zie de titels boven deze bladzijde. Hopelijk voelt u zich aangesproken om met mij mee te denken of te doen: graag!

 Speciaal voor de Ghanezen hebben we ook een Engelstalige weblog met meer technische informatie:
https://barbarugo.wordpress.com/the-barbarugo-foundation/

Mocht u willen weten wat mij nog meer bezig houdt, kijk dan op http://ruudgoedknegt.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.