Waarom van het gas af ?

Waarom van het gas af ? Ja, waarom eigenlijk? 

Waarom vertelt de warmgteregisseur Jan van der Meer niet de waarheid?
Waarom verdedigt Ymere niet het belang van hun huurders?
Terwijl heel Europa ontdekt dat gas de voordeligste en gerieflijkste brandstof is om uw huis te verwarmen, komt minister Wiebes met dit onzalig denkbeeld.
Er zijn mensen die zeggen, dan worden we te afhankelijk van het Russisch gas, vooral nu de winning in Groningen wordt stopgezet. Maar die mensen zijn slecht op de hoogte. Ook in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten is vol op gas aanwezig. Er zijn al terminals op de Maasvlakte en in Frankrijk waar LNG-transportschepen kunnen lossen.

Voor Nederland is het helemaal geen probleem, want ONE (Oranje-Nassau Energie) heeft een nieuw gasveld in de Noordzee ontdekt. Dit gas is laagcalorisch. Het bevat 20% stikstof. Het is dus ideaal als vervanging van Gronings gas dat 14% stikstof bevat. Men hoeft het alleen maar bij te mengen met Noors hoogcalorisch gas, dat voldoende aanwezig is. Men hoopt vanaf 2021 heel Nederland vele jaren te kunnen bedienen. Bovendien zijn er recent gasvelden ten Noorden van de Waddeneilanden ontdekt. Dus waar praten we over? Over CO2 ?
Volgens EcoFys verbruikt een huishouden gemiddeld 1600 m3gas. Bij de verbranding komt er een kleine 3 ton CO2 vrij. Als ieder huishouden15 bamboeplantjes adopteert, dan is het CO2 probleem opgelost. Een volwassen bamboeplant heeft 200 kg CO2 nodig om te groeien. Dat doet ie 50 jaar lang. Zo’n plantje kost eenmalig € 5. Dat is duizend maal goedkoper dan aardwarmte en heel wat goedkoper dan elektra. Dus nogmaals waar praten we over !

Stichting Barbarugo plant in de boomloze savannes van Noord-Ghana diverse soorten bamboe als werkloosheidsproject. Het gebied is groter dan Nederland. De bamboe die daar geplant kan worden heeft alle CO2 nodig die de Nederlandse industrie uitstoot. Dat is 180 Mton/jaar. Stort uw € 75 op NL05RABO 0174 9693 41 tnv Barbarugo te Waverveen en u voldoet aan Parijs COP21. Zie www.barbarugo.org

Advertenties