Wees duurzaam in 2019

         Neem je voor, duurzaam het nieuwe jaar in te gaan

De regering roept op om duurzaam te zijn. Als reden geeft men op dat de toename van CO2 in de lucht het leefklimaat aantast. De zeespiegel stijgt aantoonbaar. Venetië en talloze eilanden worden overspoeld. Hergebruik van afval is het toverwoord. Hoe minder er geproduceerd wordt, des te minder CO2 wordt er uitgestoten.

Toch geeft de regering niet het goede voorbeeld. Windmolens worden gepropageerd. Dat zijn machines waarin neodymium verwerkt zit. Dit materiaal wordt op uiterst milieu-onvriendelijke wijze verkregen. Tanden vallen uit, het haar wordt op ongewoon jonge leeftijd wit, ernstige huid‐ en luchtwegaandoeningen zijn aan de orde van de dag. Het is nog erger dan de bruinkool in Duitsland. En dan de miljoenen kg ijzer en cement waar bij de productie  een zelfde gewicht aan CO2 vrijkomen. Maar ja, de verkoop van windmolens brengt veel geld op. Voor velen is geld belangrijker dan een gezond milieu.

De regering wil het gas afsluiten, terwijl dat de goedkoopste en vriendelijkste brandstof is. Er is in de Noordzee en in de rest van de wereld genoeg gas, dus daarom doen ze het niet..
En dat doen ze allemaal om de CO2 uitstoot laag te houden.

Maar dat doet u met uw bijdrage aan Barbarugo veel beter. Met een donatie van
€ 50 kan de Ghanees bamboes planten, die een ton CO2 jaar in, jaar uit aan de lucht onttrekken. Daar kan geen windmolen tegen op. Vreemd eigenlijk dat de regering dat niet weet. De Ghanees is extreem arm, toch kan hij meer CO2 onttrekken dan Nederland produceert, maar hij wil er wel voor betaald worden. Logisch toch?

Dus mensen, help de natuur, red het klimaat. Zet de arme werkloze Ghanees aan het werk. Stort uw bijdrage op NL05RABO 0174 9693 41 tnv Barbarugo te Waverveen. We worden er allemaal beter van. Zend uw reactie naar ruud.barbarugo@gmail.com.

Ruud Goedknegt
barbarugo.org

Advertenties