Meest recente berichten

Publiekstrekker

Afbeelding

Shell brengt geld op. Milieudefensie en Urgenda kosten bakken geld.
Lees over windmolens en andere geldverslindende projecten.

Hoe betrekken we het grote publiek bij het klimaat
Door ze de waarheid te vertellen !

Dus vertel ze niet dat we windmolens moeten blijven bouwen, want die bestaan uit vervuilende grondstoffen en leveren dure stroom. Er is geen enkele behoefte aan.
Lees waarom:ghanakaderhulp.wordpress.com/2019/04/04/de-grondstoffenparadox/

Vertel ze niet dat gas- en kolencentrales dicht moeten, want we hebben de schoonste van Europa en leveren de goedkoopste stroom. 
Lees het boek van Maarten Boudry: Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat.

Vertel ze niet de wij als enig Europees land het gas moeten afsluiten. Het is de goedkoopste en vriendelijkste brandstof die we kunnen bedenken.
Zie tiny.cc/bamboe/waarom-van-het-gas-af

Vertel ze niet dat er te veel CO2in de lucht zit, want dat is voor weinig geld er uit te halen. Lees tiny.cc/bamboe/nl-in-10-jaar-co2-neutraal/

Vertel ze niet dat het klimaat gediend is met elektrische auto’s, maar dat het wel goed is voor het milieu. Minder stank op de weg maakt het leven gezonder.


Vertel ze wel dat het zinvol is wat minder te vliegen of te rijden en als je het niet laten kan, compenseer je de CO2-uitstoot. Lees: ghanakaderhulp.wordpress.com/2016/04/14/compenseer-je-co2-uitstoot/

Vertel hen dat ze mogen profiteren van de subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen op je dak, maar dat het onzin is dat er subsidie wordt gegeven om onze groene weilanden blauw te maken.

 Vertel de industriëlen dat zij geen CO2-opslag hoeven te betalen, als ze onze instructies opvolgen.
 Lees: ghanakaderhulp.wordpress.com/wat-staat-u-te-wachten/

Vertel hen dat hun bijdrage aan het klimaat moet bestaan uit minder stoken, minder airco en minder eten weggooien, dan zijn ze heel goed bezig. Lees het boeiende verhaal in: ghanakaderhulp.files.wordpress.com/2017/09/wat-sekem-kon1.pdf
Laat hen de petitie tekenen tegen biovervuiling: zie. cc500 https://geenbiomassacentralediemen.petities.nl
Lees wat wij geschreven hebben aan PBL het Planbureau voor Leefomgeving (zij adviseren de regering)
  • Zoals mevrouw Hofs op 25 april schreef, hebt u de voorstellen van GroenLinks en PvdA doorberekend. Met een generieke (?) CO2-heffing zou je op een effectieve manier het klimaatdoel kunnen bereiken. De heffing moet groot genoeg zijn om effect te hebben, maar hoe groter het bedrag, des te meer kans dat het bedrijf naar het buitenland gaat. U hebt nog geen prijs willen noemen. Wat dacht u van € 100 per ton CO2/jaar? Wat gaat u dan doen met die € 100? Wilt u draagvlak ondervinden, dan moet u toch de uitgestoten CO2 uit de lucht halen. Met CCS redt u dat niet, dat is veel te duur. En met een hoger bedrag dan € 100 verdwijnt de industrie.
  • Dus u doet er niets aan. De heffing is dan alleen als een afschrikwekkende aanslag, als een belasting. Dat lijkt me politiek moeilijk haalbaar. U denkt hiermee te bereiken dat er 11 tot 24 Mton CO2 minder wordt uitgestoten. Bent u daar tevreden mee? De Nederlandse industrie stoot volgens uw berekeningen 160 Mton/jr uit. Dus met de dure plannen van GroenLinks en PvdA  bereikt u maar een verminderng van hooguit 20%.
  • Met CTS hebt u meer kans. Zie de bijlage. Dat kost € 20  à € 50 per ton. Dat is voor de meeste bedrijven wel op te brengen. De CO2 wordt dan voor 100% uit de lucht verwijderd en daar vindt u heel wat meer draagvlak voor. Voor TataSteel zal de prijs te hoog zijn, maar die krijgt toch al vrijstelling van de ETS bijdrage. Natuurlijk is de druk om CO2 uitstoot te verminderen, minder groot. Maar u mag best wat meer vertrouwen hebben in de directies. Nu al zie je vele bedrijven uitdragen dat ze steeds beter klimaatvriendelijk opereren.
  • Ik stel voor dat u het kabinet adviseert een bescheiden CO2 heffing op te leggen en de baten volledig via CTS besteedt aan het verwijderen van de CO2 uit de lucht.

Ruud Goedknegt
barbarugo.org

  1. De grondstoffenparadox Geef een reactie
  2. Aanvraag recycling CO2 Geef een reactie
  3. Droogte in Afrika Geef een reactie